FAQ

Despre Vânătoare

Ce este Vânătoarea de comori arhitecturale și urbane?

Este o competiție. E o modalitate distractivă de-ați petrece o sâmbătă alături de prieteni. E muncă în echipă. E ocazia de a învăța ceva nou simțindu-te bine. E ocazia de a fi turist în orașul tău și de a cutreiera niște străzi pe care în mod normal nu le-ai străbate.

Trebuie să am cunoștinte de arhitectură ca să particip?

Nu. Doar disponibilitatea de învăța doi-trei termeni la fața locului – dacă citești foile din kitul de vânător urban.

Ce se întâmplă în cele 3 ore cât suntem pe traseu?

Se studiază materialele primite, se merge în ritm alert pe traseu, se împart sarcinile în cadrul echipei (cine se ocupă de făcut fotografii? cine e responsabil de orientarea pe hartă? cine e cu ochii în patru după categoria a treia de indicii?), se caută răspunsurile la indicii, se găsește un raspuns, două, se admiră o casă sau un bovindou, se fotografiază, se caută alte indicii, au loc consultări în echipă etc.

Despre înscriere

Unde mă înscriu?

Înscrierile se fac pe eventbook.ro De regulă, anunțăm o nouă Vânătoare cu circa două săptămâni înainte să se întâmple, dacă e vorba de București. Dacă Vânătoarea are loc în alte orașe, o anunțăm mai din timp, cu trei săptamani înainte, cu o lună.

Poți consulta oricând Calendarul vânătorilor ca să știi ce planuri avem.

Care este numărul minim de membri și care e cel maxim?

Doi. Cinci. Încurajăm echipele de patru – cinci membri pentru că sunt multe task-uri de împărțit.

Dacă eram 5 în echipă și 2 prieteni s-au răzgândit/îmbolnăvit/au fost adoptați de către extratereștri, ce fac?

Îi răzgândești/însănătoșesti/îi salvezi de extratereștri. Sau găsești alții care să-i înlocuiască. Sau te prezinți fără ei.

Dacă nu am echipă dar vreau să particip, ce fac?

Completezi formularul și în ziua Vânătorii, la fața locului, îți găsim echipă. Facem match-urile în funcție de culoarea părului, zodii și atitudine corporală. “Ta-daaa! Ei sunt noii tăi colegi!”

Despre taxă

Există o taxă de participare?

Da. 35 de lei/persoană adultă dacă este o Vânătoare care are loc în București și  40 de lei/persoană dacă este o Vânătoare care are loc în alt oraș.

Pentru copii mai mari de 8 ani: 15 lei.

Pentru studenți: 20 lei.

Despre durata Vânătorii

Cât durează Vânătoarea?

Vânătoarea propriu-zisă durează în jur de 3 ore – ăsta e timpul pe care îl petreci pe traseu. Dar cu tot cu partea de introducere și partea de final ajungem la 4-5 ore.

Despre rezultate

În cât timp aflăm punctajul?

Dacă Vânătoarea are loc într-o sâmbătă, atunci rezultatele vin în săptămâna următoare, cât mai repede. De preferabil luni, dar depinde de numărul de echipe participante.

Unde îl vedem?

Pe blogul Vânătorilor urbani.

Despre următoarele Vânători

Când au loc Vânătorile arhitecturale?

Sâmbăta, dacă e vorba de sezonul de primavară și toamna. Dacă e vorba de vară, atunci au loc în timpul săptămânii, seara. Și urmărește pagina asta.

În ce orașe au loc în afară de București?

Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Sibiu, Brașov, Oradea. Și lucrăm să lungim lista.

Cum aflu repede repede când au loc următoarele Vânători arhitecturale?

Te înscrii la newsletter. Dacă stai mai mult de 3 secunde pe site o să-ți apară un pop-up care o să-ți ceară adresa de email și o să-ți spună și motivul. Sau ne urmărești pe Facebook, pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *