Aveti 2% să vorbim despre Bauhaus?

Pe poșta redacției am primit acest mesaj:

Ioanaaa, ai apucat să redirecționezi cei 2%?

Voiam să-ți propun să-i trimiți către Asociația 37 pentru Cercul de artă contemporană. Toamna aceasta vrem să ducem clasa a VI-a de la Colegiul Național Costache Negri la Berlin într-un student exchange visit la partenerul nostru principal, Bauhaus Archiv. Muzeu de Design. Până în toamnă elevii vor experimenta, ghidați de artiști și meșteri români, exercițiile artistice originale ale școlii Bauhaus, învățând despre forme, materiale, dar și despre educația durabilă și reciclare prin mentoratul ONG21. Aici e formularul redirectioneaza.ro/asociatia-37 

Vorba unui personaj interpretat de DiCaprio, you had my curiosity but now you have my attention. Căci , arhitectură. Bauhaus. Anul acesta se serbează 100 de ani de Bauhaus.

[- Ce-i Bauhaus?

– Un stil arhitectural.

– Așa…

– Uite, poți să afli mai multe aici: Bauhaus100.com]

Ok, și Asociatia 37, care dorește 2%?

Asociația 37 este un ong cultural înființat în 2009 ce reunește arhitecți, istorici de artă, fotografi pasionați patrimoniul național, adepți ai educației prin cultură, preocupați de protecția mediului și de peisajul cultural.

Din 2014, echipa A37 colaborează cu Colegiul Național “Costache Negri” din Târgu Ocna unde organizează Cercul de artă contemporană, un program anual care își propune să readucă creativitatea în școli prin contactul direct al artiștilor cu artiștii și arta contemporană.

În 2019 asociația dezvoltă proiectul Cerc Bauhaus. Experimente artistice originale în școală alături de Bauhaus Archiv. Muzeul de design din Berlin și ONG21, Rețeaua de Educație pentru Dezvoltarea Durabilă. Prin fondurile adunate din redirecționarea celor 2% vrem să completăm seria de ateliere oferite de proiect elevilor prin finanțarea AFCN, cu un exchange visit al elevilor în cadrul expoziției Bauhaus 100 ce va avea loc la Berlin în toamna lui 2019.

Așadar, “La mulți ani, Bauhaus!”. Și la cât mai mulți liceeni – și nu numai – care să te (re)cunoască! ^_^

PS: Despre ce, cum și unde depui Formularul, aici. Termenul limită e 15 martie inclusiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *