Vânătoare de comori arhitecturale în Oradea

*Sărbătorim Ziua Internațională a Art Nouveau-ului printr-o Vânătoare de comori arhitecturale în Oradea*

Duminică, pe 10 iunie, într-o zi cu soare și voie bună, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Oradei.

Cum?
Printr-un joc urban tip competiție în care, intr-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale.

Ce sunt “comorile arhitecturale”?
Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decoratiuni si multe altele.
O sa fie o ocazie excelenta pentru a te familiariza indeaproape cu stilul Art Nouveau, in forma in care se gaseste in Oradea.

Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? O_O
Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*: hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să ai:

– e echipă formată din 2 – 4 prieteni
– un aparat foto
– niște spirit de observație
– niște spirit de aventură
– încălțări comode

Scopul Vânătorii arhitecturale?
Obiectivele vânătorii arhitecturale sunt: să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută din oraș, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța “Salut” și “Ce mai faci?” într-o limbă străină 😀 ).
Și să te simți bine, căci e o activitate distractivă! (O zicem noi, dar o zic mai ales cei care au participat la Vânători arhitecturale.)

Ok. Cum particip?
Te înscrii prin eventbook.ro (https://eventbook.ro/other/inscrieri-vanatoare-arhitecturala-in-oradea)
Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una, sâmbătă, pe loc).

Există o limită de vârstă?
Nu.

Pot să vină și copii?
Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Menționați în momentul înscrierii (o să aveți o căsuță specială) câți copii sunt în echipă, ce vârstă au și o să găsim o soluție. 🙂

Cât costă?
40 de lei/adult
20 de lei/student

La cât?
Distracția începe la 10.30 (și se termină la 14.00 cel mai târziu).
Locul de întâlnire: la intrarea principală în Pasajul Vulturul Negru
Detaliile legate de ziua Vânătorii – locul de întâlnire, ora – vor fi transmise pe mail celor înscriși pe 9 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *